Seurasaaren juhannusvalkeat 24.6.2016 klo 16-01

Nostalginen kaupunkijuhannus Helsingissä

Juhannusperinteitä, suuria tunteita, kesäyön taikaa jo vuodesta 1954!

Juhannus on suomalainen keskikesän juhla, joka tunnettiin Itä-Suomessa Ukon juhlana ja Lounais-Suomen murteissa mettumaarina. Katolinen kirkko siirsi juhlapäivän keskiajalla Johannes Kastajan päiväksi, ja ajan myötä juhla sai vakiintuneen nimen juhannus. Juhannustaioilla pyrittiin varmistamaan tulevan sato, maito-onni ja naimaonni.

Suomalainen kokkoperinne on osa keskieurooppalaista tapaa polttaa tulia kevätjuhlien yhteydessä. Juhannuskokot ovat lähtöisin maamme itäisistä osista. Nykyisin niitä poltetaan kautta maan, jopa Lapin valoisassa juhannusyössä. Seurasaaren juhannusvalkeat järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1954 Seurasaarisäätiötä vastaavan organisaation toimesta. Juhlaa on järjestänyt vuodesta 1956 lähtien Seurasaarisäätiö, ja se on nykyisin säätiön suurin ja näkyvin vuosittainen tapahtuma.

Liput: 20,00 €, alle 15-vuotiaat maksutta aikuisen seurassa. Lipunmyynti alkaa klo 12.00 Seurasaaren sillan kupeessa. Liput ennakkoon www.lippu.fi (verkkomyynti 23.4.2016-23.6.2016)

Työnäytösten pitäjiä juhannusvalkeille

Etsimme työnäytösten pitäjiä Seurasaaren juhannusvalkeille. Osaatko tehdä tuohitöitä, pärekoreja, kasvivärjäystä, olkitöitä, perinteisiä vihtoja/vastoja, hallitsetko kehräyksen, pläkkisepän työt tai jonkun muun käsityötaidon? Lisätietoja voi kysellä: riikka.vilen(at)seurasaarisaatio.fi tai p. 040-649 3040.

Tunnelmia vuoden 2014 juhannusjuhlasta 

Videoita Seurasaaresta

Juhannuslogo

Powered by NettiSite