Seurasaaren juhannusvalkeat 23.6.2017 klo 16-01

Nostalginen kaupunkijuhannus Helsingissä

Ohjelma julkistetaan keväällä 2017

Juhannusperinteitä, suuria tunteita, kesäyön taikaa jo vuodesta 1954!

Juhannus on suomalainen keskikesän juhla, joka tunnettiin Itä-Suomessa Ukon juhlana ja Lounais-Suomen murteissa mettumaarina. Katolinen kirkko siirsi juhlapäivän keskiajalla Johannes Kastajan päiväksi, ja ajan myötä juhla sai vakiintuneen nimen juhannus. Juhannustaioilla pyrittiin varmistamaan tulevan sato, maito-onni ja naimaonni.

Suomalainen kokkoperinne on osa keskieurooppalaista tapaa polttaa tulia kevätjuhlien yhteydessä. Juhannuskokot ovat lähtöisin maamme itäisistä osista. Nykyisin niitä poltetaan kautta maan, jopa Lapin valoisassa juhannusyössä. Seurasaaren juhannusvalkeat järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1954 Seurasaarisäätiötä vastaavan organisaation toimesta. Juhlaa on järjestänyt vuodesta 1956 lähtien Seurasaarisäätiö, ja se on nykyisin säätiön suurin ja näkyvin vuosittainen tapahtuma.

Vuodesta 1956 lähtien Karunan museokirkossa on vihitty juhannushääpari. Tämän vuoden juhannusmorsian on Marjukka Laiho ja juhannussulhanen on Joona Koistinen. Onnea nuorelle parille!

Vuonna 2016 juhannusvalkeilla näkyy erityisesti Kansantanssin Riemuvuosi, joka tuo Seurasaareen kansallispukujen kirjon. Musiikillisia elämyksiä tarjoaa Kuunkuiskaajat, ENKEL, Tango-orkesteri Unto, Lempi-Trio, Ketale ja Perinnearkun pelimannit. Lapsille luvassa on monipuolista ohjelmaa, kuten juhannussalon koristelua, poloneesin tanssia, omatoiminen sekä ohjattu taikapolku Karunan kirkolla. Juhannusvalkeilla on mahdollista päästä myös kärryajelulle Suomenhevosella!

Lisätietoja juhannusaaton ravitsemuksesta sekä muista käytännön asioista löytyy välilehdeltä Juhlainfo. Juhannusvalkeiden ohjelma on saatavilla oheisesta linkistä sekä painettuna versiona Seurasaaren sillan lipunmyyntipisteestä sekä Kahvila Mieritzistä.

Juhannusvalkeiden ohjelma 2016

Liput: 20,00 €, alle 15-vuotiaat maksutta aikuisen seurassa. Lipunmyynti alkaa klo 12.00 Seurasaaren sillan kupeessa. Lipu ennakkoon www.lippu.fi (verkkomyynti päättyy 23.6.2016)

Työnäytösten pitäjiä juhannusvalkeille

Etsimme työnäytösten pitäjiä Seurasaaren juhannusvalkeille. Osaatko tehdä tuohitöitä, pärekoreja, kasvivärjäystä, olkitöitä, perinteisiä vihtoja/vastoja, hallitsetko kehräyksen, pläkkisepän työt tai jonkun muun käsityötaidon? Lisätietoja voi kysellä: riikka.vilen(at)seurasaarisaatio.fi tai p. 040-649 3040.

Tunnelmia vuoden 2014 juhannusjuhlasta 

Tunnelmia vuoden 2015 juhannusjuhlasta

Videoita Seurasaaresta

Juhannuslogo

Powered by NettiSite