TAKAISIN

Seurasaaren juhannusvalkeat 22.6.2018 klo 16.00-01.00

Juhannusvalkeat on elävää, suomalaista kulttuuriperintöä ja nostalgiaa tihkuva kaupunkijuhla Helsingissä. Museomiljöössä järjestettävä juhla sisältää ikiaikaisia ja tuoreita näkökulmia keskikesän viettoon. Jo vuodesta 1954!

Tänä vuonna juhannusta juhlitaan Folk-järjestöjen teeman mukaisesti "Kaikilla mausteilla".

Juhannustunnelmaan pääset virittäytymään jo Seurasaaren sillalla, kun lauttakokko roihuaa iloisesti vedessä ja tukkilaiset taituroivat tukeillaan. Juhlassa sytytetään monia eri kokkoja, kuten lasten oma kokko. Lisäksi eri maakuntien kokot ilahduttavat juhannusvieraita ennen huikean pääkokon syttymistä.

Kahvihuone Mieritzin edustalla voit tutustua erilaisiin kansallispukuihin ja kylpemistä kaipaaville tarjoutuu mahdollisuus saunomiseen. Tienvarrella taitavat käsityöläiset pitävät työnäytöksiään ja Antin aukiolla ilta alkaa juhannussalon nostolla ja jatkuu tutustumalla kansantansseihin. Nukketeatteriesitys Myttyiltamat sopii kaikenikäisille katselijoille, juhannusyön maagisuus on aistittavissa taikapolulla ja Karunan museokirkossa voi nauttia kanteleen tai paimensoittimen soinnista.

Työpajoissa tehdään ruokopillejä ja seppeleitä ja suomenhevonen ajureineen vie kävijöitä hevosajelulle. Juhlakentällä tanssitaan lasten poloneesia, katsellaan hollolalaisten kansantanssijoiden esitystä ja illan päätteeksi on kaikille sopivat pelimannitanssit. Keskikesän pitopöytä tarjoaa juhannusvieraille herkullista juhannusruokaa.

Tule ja "huumaannu" sinäkin suomalaisesta kesäyön ihanuudesta!

Liput: 23 €, alle 12-v. maksutta aikuisen seurassa. Lipunmyynti Seurasaaren sillalla aattona tai ennakkoon www.lippu.fi
Pysäköintitilaa rajoitetusti. Bussi 24 tihennetyin vuoroin.
Lautta Kauppatorilta klo 15-23. Lauttamaksu (yhdensuuntainen) 12 €/6 €.
Keskikesän pitopöytä 17 €.

Lue Seurasaaren Sanomista juhannusvalkeiden ohjelmasta sekä muista kevään ja kesän kuulumisista.

Juhannuslogo 2017 sinFinlands festivals logo    

 

JUHANNUSHÄÄT: Talonpoikaiskulttuurissa häitä vietettiin tavallisesti satovuoden lopussa eli syksyllä. Varsinaisesti kesähäät yleistyivät vasta 1900-luvun aikana siirryttäessä maanviljelyskulttuurista kaupunkimaisempaan elämänmuotoon. Lue lisää