Seurasaari

Kalevalakehto

Amerikkalais-suomalainen arkkitehtiopiskelijaryhmä on Kalevalan inspiroimana suunnittellut rakennuksen, joka nousi yhdeksän päivänä aikana Seurasaaren eteläkärkeen elokuussa 2010. Installation nimi on Kalevalakehto.

Hankkeen takana oli amerikkalainen arkkitehti Travis Price, joka vieraili Suomessa Helsingin kaupungin kutsusta. Vierailunsa yhteydessä hän sai idean Kalevala-henkiselle Spirit of Place / Spirit of Design -hankkeelle. Travis Price kokosi ryhmän arkkitehti- ja muotoiluopiskelijoita eri puolilta Yhdysvaltoja sekä Aalto-yliopistosta. Yhdysvalloista rakennusryhmään kuului 23 ja Suomesta 2 opiskelijaa.

Tavoitteena oli luoda ympäristön henkeen sopiva rakennus, jonka luomisprosessi on osa arkkitehtiopiskelijoiden koulutusta. Seurasaareen tehtävän rakennuksen teemat löytyivät Kalevalasta: maailman synty, sampo ja Väinämöinen.

Spirit of Place on Travis Pricen perustama voittoa tavoittelematon järjestö, joka on hankkinut Kalevala-kehtoon rahoituksen Yhdesvalloista ja suomalaisilta sponsoreilta. Myös Helsingin kaupunki ja Suomen kulttuurirahasto tukivat hanketta.

Vastaavia rakennushankkeita on toteutettu eri puolille maailmaa (Yhdysvallat, Kanada, Italia, Nepal, Peru, Irlanti).

Kalevalakehto-installaatio on tarkoitettu hiljentymiseen ja rauhoittumiseen, tilaan mahtuu samanaikaisesti 12-15 henkilöä. Tilassa on muutama penkki istumista varten. Siellä ei ole lämmitystä eikä sähköä. Kalevalakehdon käyttöohjeet

Kalevalakehto on Seurasaaressa 31.8.2018 asti.

Kalevalakehdolle on noin 20 min. kävelymatka Seurasaaren sillalta ja se sijaitsee kallioisella paikalla. Kalevalakehdolle ei voi ajaa autolla.

Huom! Omien grillien käyttö ja avotulen teko ovat kiellettyjä Seurasaaressa! Juhlakentällä on yleinen grillauspaikka, johon kaupunki toimittaa puita. 

Varaukset: Seurasaarisäätiö, puh. 040 649 3040
Varausmaksu 35 € maksetaan etukäteen.