Seurasaari

Uimala ja kyykkäkenttä

Seurasaaren uimala

Seurasaaren länsirannalle rakennettiin uimala vuonna 1906 kaupunkilaisten auringonottopaikaksi. Siellä oli ajan tavan mukaisesti alusta lähtien omat aidatut osastot miehille ja naisille. Jo 1920-luvulla uimala tarjosi helsinkiläisyleisölle mahdollisuuden avantouintiin.

Seurasaaren uimalaa ylläpitää kesällä 2016 Helsingin kaupunki.

Kausi 6.6.-14.8.2016 klo 10-18. Liput: 3,50 €/2,00 €/1,50 €. Puh. 09-310 8771 / vaihde.

Kesäkauden ulkopuolella uimalasta vastaa Seurasaaren Uimarit ry

Nudistiranta, naisille ja miehille erilliset, aidatut alueet. Uimala on yhteiskäytössä keskiviikkoisin ja sunnuntaisin, jolloin uima-asua on käytettävä.

Myös muut Seurasaaren rannat ovat soveliaita uintiin. Erityisesti saaren länsipuolella oleva kallioinen hiekkaranta on suosittu uimapaikka. 


Seurasaaren kyykkäkenttä

Kyykkä on perinteinen karjalainen peli. 1920- ja 1930-luvuilla peli kuului karjalaisten seurojen ja järjestöjen ohjelmatoimintaan. Pelaaminen kuitenkin väheni, kunnes vuonna 1951 Karjalan Sivistysseura (KSS) otti kyykänlyönnin uudelleen ohjelmaansa. Seuran yhteyteen perustettiin kyykkäkerho, jota kutsuttiin myös nimellä ykköskerho.

Ihanteelliseksi kyykän pelipaikaksi osoittautui Seurasaaren Juhlakentän viereinen alue, joka myöhemmin kunnostettiin kaupungin toimesta. Myös presidentti Urho Kekkonen pelasi Seurasaaressa kyykkää.

Kyykän ohjeet


Kyykän peluussa tarvitaan kaksi joukkuetta. Pienin joukkue voi olla 1+1, mutta suositeltava pelaajamäärä on 4-6 henkeä joukkuetta kohti. Pelissä heitetään kyykkää, joka on noin 10-12 cm:n pituinen ja 6-8 cm:n paksuinen. Pelivälineenä on lyöntisauva, joka on 75-85 cm:n pituinen ja 5-10 cm:n paksuinen.


Kyykänpeluusta kiinnostuneet voivat tiedustella ohjausta ja opastusta Karjalan Sivistysseurasta, toimisto(at)karjalansivistysseura.fi tai puh. (09) 171 414. Seura myös lainaa välineitään kaupunkilaisille ja yhteisöille. Seurasaarisäätiöstä voi tiedustella kyykänpeluun sääntöjä.