Ajankohtaista

Seurasaari Soi! 2020 virtuaalisena

Seurasaari Soi! elokuussa 2020 virtuaalisena. Isännän talosta lähetetään kolme livestriimattua esitystä, jotka ovat katsottavissa Seurasaarisäätiön YouTube-kanavalla syyskuun ajan. Tilaisuuksiin ei oteta yleisöä paikan päälle, mutta jokaisen konsertin jälkeen yleisöllä on mahdollisuus keskustella hetken aikaa esiintyjien kanssa internetin välityksellä.

Konserteissa kuullaan haitaritaiteilija Teija Nikua, Anna-Maria Toivosen tarinankerrontaa sekä Pauanne-yhtyettä. Tapahtuman aloittaa yhteistyössä Eesti Maja - Viro-keskuksen kanssa toteutettu Viro-piknik yhteislaulutilaisuus.

Ohjelma:

20.8. klo 17.00 Viro-piknik (paikan päällä)

Viron uudelleenitsenäistymispäivää juhlitaan taas Helsingin Seurasaaressa Suomen ja Viron tammien alla torstaina 20. elokuuta. Yhteislaulupiknikille ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita omien eväiden ja vilttien kanssa. Piknikillä esiintyy Helsingin virolaisen musiikkistudion naiskuoro. Yhteislaulua johtaa kansanmuusikko Piret Aus, lauluvihkoon Laulamme yhdessä - 100 laulua. Laulame koos -kirjasta. Laulujen sanat jaetaan osallistujille.

Piknikpaikka sijaitsee Suomen ja Viron tammien luona aivan Seurasaaren Kruunu -ravintolan läheisyydessä. Piknikillä noudatetaan voimassa olevaa epidemiatilanteeseen liittyvää ohjeistusta. Omien vilttien tai retkituolien kanssa välimatkojen pitäminen onnistuu hyvin. Tervetuloa juhlimaan Viroa musiikin tahtiin!

Viron uudelleenitsenäistymispäivän piknikin järjestää Eesti Maja - Viro-keskus yhteistyössä Seurasaarisäätiön kanssa, ja se on osa Seurasaari Soi -tapahtumaa.

100 laulua. Laulamme yhdessä - 100 laulu. Laulame koos -kirjan voi halutessaan tilata Suomen Viro-yhdistysten liiton verkkopuodista: https://verkkopuoti.svyl.fi/

Livestriimatut konsertit Isännän talosta:

22.8. klo 19.00 Teija Niku: Hetkessä

Teija Niku on haitaritaiteilija, jonka erityisosaamista ovat pohjoismainen ja balkanilainen kansanmusiikki. Nikua on luonnehdittu loistavan melodiantajun omistavaksi säveltäjäksi ja kekseliääksi sovittajaksi, jonka laulava ja teeskentelemätön soittotyyli nousee teknisen suorittamisen yläpuolelle.

Kesällä 2019 Ääniä Records julkaisi Nikun kolmannen soololevyn "Hetkessä", joka esittelee taiteilijan kirjaimellisesti soolona. Haitarin laaja rekisterivalikoima, dynaamiset ja tekniset mahdollisuudet sekä hetken improvisaatiot ovat olleet lähtökohtana uuden levyn musiikille, joka on kokonaan Nikun itse säveltämää, sovittamaa ja äänittämää. Levy sai merkittävää kansainvälistä huomiota noustessaan marraskuussa 2019 Euroopan Yleisradioiden maailmanmusiikkitoimittajien World Music Charts Europe -listan sijalle 13. Kotisivu: www.teijaniku.com

23.8. klo 19.00 Anna-Maria Toivonen: Merestänousijaneito

Tarinankerrontaesitys Merestänousijaneito pohjaa mm. Vienasta kerättyihin versioihin
sadusta, joka laittaa pohtimaan meissä jokaisessa olevia varjoja sekä ihmisen kasvua ja
kotoa irtaantumista. Tarinassa esiintyy mm. kaikista kamalista naisista kamalin nainen,
Syöjätär!

Anna-Maria Toivonen on turkulainen kansanperinteiden ehtymättömästä lähteestä
ammentava tarinankertoja ja kansanlaulaja. Viime vuosina elävä tarinankerronta on
kuljettanut Anna-Mariaa markkinoilta festivaaleille, yksityistilaisuuksista päiväkoteihin ja
kouluihin, sekä isoille tarinankerrontaan ja perinteiseen musiikkiin keskittyville festivaaleille
Skotlantiin.

26.8. klo 19.00 Pauanne

Pauanne keinuttaa kuulijansa matkalle, jossa musiikin aikakaudet sulautuvat luonnollisesti toisiinsa. Viime vuosisadan alkupuolella tallennetut arkistonauhat vievät kuulijan äänimaisemaan, joka on koruton, arkinen mutta samalla lohduttava. Viulu, Hammond-urut sekä erilaiset akustiset ja elektroniset lyömäsoittimet luovat osaltaan ajattoman tunnelman. Pauanne puhuu kansanmusiikin kieltä modernilla aksentilla siten, että traditio taipuu meidän vuosituhannen ihmisten ymmärrettäväksi. Pauanne palkittiin Etnogaalassa 2019 vuoden tulokkaana. Yhtye julkaisi debyyttilevynsä Pauanne keväällä 2019, josta sai myös vuoden Etno Emma -palkinnon.

Kukka Lehto - viulu, koskettimet, arkistonauhat Tero Pennanen - Hammond B3 -urut, koskettimet Janne Haavisto - rummut ja perkussiot

Kotisivu: www.pauannemusic.com
Youtube: www.youtube.com/channel/UCecT1WtxMSagyz2PbtPVvxg
Facebook: www.facebook.com/pauannemusic/
Instagram: @pauannemusic
#pauannemusic

Lisätiedot: Tapahtuman taiteellinen tuottaja Maari Kallberg, maari.kallberg(at)gmail.com, 050-309 3829

Seurasaari Soi! 2020 virtuaalisena Facebookissa 

 

06.08.2020

Aikaisempia uutisia:

14.09.2020Haussa nyt Emil ja Lempi Hietasen rahaston tutkijahuonestipendi
31.08.2020Nukketeatteri- ja kansanmusiikkiesitys Mytty-iltamat
06.08.2020Seurasaari Soi! 2020 virtuaalisena
08.06.2020Siihirsiä ja jääkellarikaljaa! Varaa oma Seurasaari-historiakierros
04.06.2020Juhannuksen taikapolku
03.06.2020Keskikesän luontoretket
04.05.2020Kysely Emil ja Lempi Hietasen rahaston stipendiaateille
28.04.2020Apurahoja kansatieteelliseen tutkimukseen
02.04.2020Liiku luonnossa vastuullisesti koronapandemian aikana
19.03.2020Juhlakentän kioski, Kahvihuone Mieritz ja koronavirusepidemia
22.05.2019Grillaus kielletty Seurasaaren grillipaikalla metsäpalovaroituksen aikana
25.10.2018Seurasaaren meripelastusvaja kunnostettu

Yhteistyössä


Seurasaarisäätiö, Huvila 3, Seurasaari, 00250 Helsinki
toimisto(at)seurasaarisaatio.fi
+358 (0)40 649 3040

© 2020 Seurasaarisäätiö
Powered by: NettiSite