TAKAISIN

Seurasaaren juhannusvalkeat 22.6.2018 klo 16.00-01.00

Juhannusvalkeat on elävää, suomalaista kulttuuriperintöä ja nostalgiaa tihkuva kaupunkijuhla Helsingissä. Museomiljöössä järjestettävä juhla sisältää ikiaikaisia ja tuoreita näkökulmia keskikesän viettoon. Jo vuodesta 1954!

Tänä vuonna juhannusta juhlitaan Folk-järjestöjen teeman mukaisesti "Kaikilla mausteilla".

Juhannustunnelmaan pääset virittäytymään jo Seurasaaren sillalla, kun lauttakokko roihuaa iloisesti vedessä ja tukkilaiset taituroivat tukeillaan. Illan edetessä sytytetään näyttävä isokokko Kyrösjärven kymmenhankaisesta kirkkoveneestä käsin.

Kahvihuone Mieritzin edustalla kylpemistä kaipaaville tarjoutuu mahdollisuus saunomiseen (omat pyyhkeet ja uima-asut mukaan). Tienvarrella voit tutustua erilaisiin kansallispukuihin, käsityöläisten taitaviin työnäytöksiin ja Antin aukiolla ilta alkaa juhannussalon nostolla ja jatkuu tutustumalla kansantansseihin. Nukketeatteriesitys Myttyiltamat sopii kaikenikäisille katselijoille, juhannusyön maagisuus on aistittavissa taikapolulla ja Karunan museokirkossa voi nauttia kanteleen tai paimensoittimen soinnista.

Työpajoissa tehdään ruokopillejä ja seppeleitä ja suomenhevonen ajureineen vie kävijöitä hevosajelulle. Juhlakentällä tanssitaan lasten poloneesia, katsellaan hollolalaisten kansantanssijoiden kruunumorsiusparin tansseja ja illan päätteeksi on kaikille sopivat pelimannitanssit. Keskikesän pitopöytä tarjoaa juhannusvieraille herkullista juhannusruokaa taivasalla. Keskikesän pitopöytä 17 €.

Tule ja "huumaannu" sinäkin suomalaisesta kesäyön ihanuudesta!

Juhannusvalkeiden koko ohjelman ja Keskikesän pitopöydän menun löydät tästä 

(Ohjelmamuutokset mahdollisia)

Vältä jonot, hanki liput ennakkoon www.lippu.fi
Liput: 23 €, alle 12-v. maksutta aikuisen seurassa, lipunmyynti Seurasaaren sillalla aattona. 

Pysäköintitilaa rajoitetusti. Bussi 24 tihennetyin vuoroin.
Lautta liikennöi Kauppatorilta Seurasaareen. Lauttamaksu (yhdensuuntainen) 12 €/6 €. www.skiipa.fi

Kokoilla - Muistitiedonkeruu kokkojen rakentamisesta
Seurasaarisäätiö ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) järjestävät yhdessä muistitiedonkeruun tämän päivän kokkojen rakentamis- ja polttotavoista. Osallistu keruuseen! Ohjeet löydät tästä

Lue Seurasaaren Sanomista juhannusvalkeiden ohjelmasta sekä muista kevään ja kesän kuulumisista.

Juhannuslogo 2017 sinFinlands festivals logo    

 

JUHANNUSHÄÄT: Talonpoikaiskulttuurissa häitä vietettiin tavallisesti satovuoden lopussa eli syksyllä. Varsinaisesti kesähäät yleistyivät vasta 1900-luvun aikana siirryttäessä maanviljelyskulttuurista kaupunkimaisempaan elämänmuotoon. Lue lisää