Emil ja Lempi Hietasen rahaston stipendit

Emil ja Lempi Hietanen määräsivät keskinäisellä testamentillaan omaisuutensa Seurasaarisäätiölle. Omaisuuden hoitoa varten Seurasaarisäätiöön perustettiin vuonna 1993 Emil ja Lempi Hietasen rahasto, josta jaetaan vuosittain tutkijahuoneapurahoja ja tutkimusstipendejä suomalaiseen kansatieteelliseen tutkimukseen Suomessa ja tutkimusten julkaisuun. Apurahat myöntää Seurasaarisäätiön hallitus, ja sen kansatieteellisenä asiantuntijaelimenä toimii säätiön tiedetoimikunta.

Merimies Emil Hietanen (1908 - 1991) ja keittäjä Lempi Kovanen (1908 - 1988) olivat lapseton pariskunta, joka halusi turvata säästäväisyydellä ansaitsemansa omaisuuden testamentaamalla sen Seurasaarisäätiölle. Pariskunnan harrastuksiin kuuluivat käsitöiden teko, ulkoilu ja kielten opiskelu.

Lue tästä Emil ja Lempi Hietasen rahaston merkityksestä suomalaiselle kansatieteelle ja kansatieteilijöille 

APURAHOJEN HAKU

Rahastosta myönnetään tutkimusstipendejä ja tutkijahuonestipendejä. Tutkimusstipendien hakuaika on vuosittain toukokuussa (poikkeuksena kevät 2021, jolloin hakua ei järjestetä). Tutkijahuonestipendien hakuajasta ilmoitetaan erikseen.

Stipendejä haetaan Seurasaarisäätiön kotisivuilta ladattavalla apurahakaavakkeella. Lomakkeen kaikki kohdat on täytettävä, ennen hakemuksen lähettämistä. Lue ohjeet tarkasti ennen hakemuksen täyttöä.

Ota yhteyttä Seurasaarisäätiöön, mikäli et ole saanut vahvistusta hakemuksesi vastaanottamisesta. Lisätietoa voi kysyä Seurasaarisäätiöstä, toiminnanjohtaja, Aila Nieminen, p. 040 649 3040. 

Ohjeet tutkimusstipendin hakuun

Ohjeet tutkijahuonestipendin hakuun

Katso lisäksi nämä kysymykset ja vastaukset ennen kuin haet apurahaa

Vuoden 2020 stipendiaatit 

Vuoden 2019 stipendiaatit

Vuoden 2018 stipendiaatit

 

Yhteistyössä


Seurasaarisäätiö, Huvila 3, Seurasaari, 00250 Helsinki
toimisto(at)seurasaarisaatio.fi
+358 (0)40 649 3040

© 2021 Seurasaarisäätiö
Powered by: NettiSite