Suomessa tehtävään kansatieteelliseen tutkimukseen voi hakea tutkijahuonestipendiä Seurasaarisäätiön Emil ja Lempi Hietasen rahastosta.

Työskentelyjaksoa voi hakea kuuden (6) tai kahdentoista (12) kuukauden ajaksi.

Tutkijahuonestipendiä haetaan Seurasaarisäätiön kotisivuilta ladattavalla apurahakaavakkeella, johon tulee liittää tutkimussuunnitelma lähdeluetteloineen, rahoitussuunnitelmineen ja aikatauluineen (yhteensä enintään kolme A4-liuskaa), ansioluettelo ja julkaisuluettelo. Suosituksia ei tarvita. Hakemukset osoitetaan Seurasaarisäätiön hallitukselle.

Jaossa on kaksi tutkijahuonepaikkaa. Hakuaika alkaa 1.1.2023. Stipendit jaetaan mahdollisimman pian.

Tiedustelut: toiminnanjohtaja Aila Nieminen, puh. (040) 534 0289.

Emil ja Lempi Hietasen rahaston tutkijahuoneisto

Tutkijahuoneisto sijaitsee Alppilan kaupunginosassa osoitteessa Viipurinkatu 1, Helsinki. Sen välittömässä läheisyydessä on kauppa ja ravintola. Huoneisto sijaitsee lähellä Museoviraston arkistoja, mutta myös muut Helsingin arkistot ovat helposti tavoitettavissa hyvien kulkuyhteyksien vuoksi. Raitiovaunu 3:n pysäkki on noin 100 metrin päässä huoneistosta.

Tutkijahuoneisto sijaitsee taloyhtiön katutasossa. Siinä on kaksi huonetta ja avokeittiö, joka on kalustettu kolme tutkijaa varten. Huoneistossa on langaton internet-verkko, kahvin- ja vedenkeitin, jääkaappi sekä mikro.