Yhteystiedot

Toimisto

Seurasaarisäätiön toimisto on avoinna arkisin klo 9.00-16.00. Tapaaminen on hyvä kuitenkin sopia etukäteen. Postiosoite: Seurasaarisäätiö, Huvila 3, Seurasaari, 00250 Helsinki.

Toiminnanjohtaja Aila Nieminen
puh. 040 649 3040, sähköposti: etunimi.sukunimi (at) seurasaarisaatio.fi

Assistentti Riikka Vilén
puh. 040 649 3040, sähköposti: etunimi.sukunimi (at) seurasaarisaatio.fi

Seurasaarisäätiön tarkoituksena on Seurasaaren museotoiminnan edistäminen tukemalla kansatieteellistä tutkimus- ja julkaisutoimintaa sekä harjoittamalla suomalaisen kansantaiteen ja muun kansanperinteen tutkimusta ja tunnetuksi tekemistä, järjestämällä kansanperinnettä ja suomalaisen kansankulttuurin ominaisluonnetta kuvaavia esityksiä ja toimintoja, kehittämällä muuta Seurasaareen sopivaa kansanperinteeseen liittyvää toimintaa.

Vuonna 1956 perustetun säätiön tekemä työ näkyy tapahtumissa, joissa suomalainen kulttuuriperintö ja perinteiseksi ymmärretty elämäntapa toimivat sisällöllisinä innoittajina. Toteutustavat tilaisuuksissa ovat luovia, yllätyksellisiä ja monipuolisia intiimeistä tanssi- ja soittoesityksistä ja seminaareista suureen yhteisölliseen vuotuisjuhlaan, Juhannusvalkeisiin. Toiminnan kohderyhminä ovat niin helsinkiläiset vapaa-ajan viettäjät kuin kotimaiset ja kansainväliset matkailijat. Tavoitteidensa toteuttamiseksi säätiö tekee yhteistyötä tutkijoiden ja opiskelijoiden, harrastajien ja ammattitaiteilijoiden sekä perinnejärjestöjen ja oppilaitosten kanssa. Yhteisöllisyys, osallisuus ja suomalaisen kulttuuriperinnön moninaisuus ovat keskeisiä arvoja säätiön toiminnassa.

Seurasaarisäätiön säännöt

Tietosuoja Seurasaarisäätiössä

Hallitus

Puheenjohtaja Sanna-Maria Pakkanen, filosofian maisteri
Mikko Teräsvirta, intendentti
Harri Metsälä, erikoisasiantuntija
Helga Tahvanainen, arkistotutkija
Sonja Vojnovic, kulttuurituottaja (AMK)
Tytti Steel, filosofian tohtori 
Seppo Kankaantähti

Tiedetoimikunta

Seurasaarisäätiön tiedetoimikunta koostuu yliopistojen ja museoiden edustajista, joiden oppialaan ja asiantuntemukseen kuuluu kansatieteellinen tutkimus ja tutkimusten ohjaus.
Tiedetoimikunnan laatii säätiön hallitukselle vuosittain esitykset Emil ja Lempi Hietasen rahastosta myönnettävistä stipendeistä.