Kahvila, kioski ja grillipaikka

Kahvihuone Mieritz

1.5.-31.5. joka päivä klo 12-17

1.6.-13.8. ma-ti klo 12-17, ke-su klo 12-19. Huom! Suljettu poikkeuksellisesti ti 6.6.

Seurasaaren kansanpuistoon, valkoisen puusillan kupeeseen, valmistui vuonna 1890 Metsänvartijan talo, jonka on suunnitellut arkkitehti Frithiof Mieritz (1863-1916). Ideoita kansanpuiston aikaisten rakennusten suunnitteluun Mieritz ammensi skandinaavisesta perinteestä. Tässä norjalaistyylisessä viehättävässä pikkuhuvilassa pääsee nyt nauttimaan Kahvihuone Mieritzin herkuista, mm. vastapaistetuista pullista, Rönttösrouvan leipomon suolaisista ja makeista piirakoista, luomukahvista ja -teestä sekä luomumehuista.

Kahvihuoneessa on esillä karjalaista ja latvialaista kansankeramiikkaa, jotka ovat osa Seurasaarisäätiön keramiikkakokoelmaa. Tervetuloa tutustumaan Metsänvartijan taloon ja Kahvihuone Mieritziin!

Yksityistilaisuudet

Kahvihuone Mieritzissä on myös mahdollista viettää syntymäpäiviä, rippijuhlia, valmistujaisjuhlia tai muita yksityistilaisuuksia kahvihuoneen aukioloaikojen ulkopuolella. Kahvihuoneen tilavuokra on viikolla 60,00 €/tunti ja viikonloppuisin 80,00 €/tunti. Kahvihuoneeseen mahtuu noin 15 henkilöä ja kesäaikaan pihalta löytyy paikat noin 25 henkilölle. Tarjottavat tilataan kahvihuoneen valikoimista. Kahvihuoneen hinnasto

Tiedustelut: toimisto(at)seurasaarisaatio.fi tai p. 040 649 3040

Juhlakentän kioski

Juhlakentän keltainen kioski palvelee asiakkaita viikonloppuisin la – su ja arkipyhisin klo 11–16 ja sieltä löytyy herkkuja pieneen nälkään. Juhlakentän hinnasto

 Grillipaikka

Omia eväitä voi grillata Juhlakentän yhteisellä grillauspaikalla, jonne Helsingin kaupunki toimittaa säännöllisesti polttopuita (omat tulitikut mukaan). Grillipaikalle ei voi tehdä varauksia. Kioskin vieressä sijaitseva katoksellinen huvimaja on kävijöiden käytettävissä. Metsäpalovaroituksen aikaan on grillaus kielletty, eikä kaupunki silloin toimita paikalle puita. Ajankohtaiset varoitukset voi tarkistaa Ilmatieteen laitoksen sivuilta.

Omien grillien käyttö ja avotulen teko Seurasaaressa ovat kiellettyjä!

Seurasaaren kesäravintola on suljettu

Kansanpuiston perustamisen aikaan vuonna 1890 valmistui Seurasaaren ravintolarakennus, jonka suunnitteli ”Seurasaaren arkkitehti” Frithiof Mieritz muinaisnorjalaiseen tyyliin.

Suosittelemme kävijöitä saapumaan Seurasaareen ensisijaisesti julkisilla kulkuvälineillä tai polkupyörällä. Seurasaareen pääsee keskustasta bussilla nro 24 (päätepysäkki Seurasaari) tai raitiovaunulla nro 4 (n. 10 min. kävelymatka Seurasaareen). Myös kaupunkipyörällä voi ajaa tänne (Seurasaari 091).

Koronavirusepidemia

Muistathan huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, suosia korttimaksamista, käyttää kasvomaskia ja jäädä kotiin, jos olo tuntuu sairaalta. Seuraamme koronavirukseen liittyvissä toimenpiteissä viranomaisten ohjeistuksia ja suosituksia.

Seurasaarisäätiö

Huvila 3, Seurasaari, 00250 Helsinki

toimisto@seurasaarisaatio.fi
+358 40 649 3040