Kahvila, kioski ja grillipaikka

Kahvihuone Mieritz

Avoinna ke-su 17.-21.8. klo 12–19 (suljettu ma-ti 15.-16.8.)

Seurasaaren kansanpuistoon, valkoisen puusillan kupeeseen, valmistui vuonna 1890 Metsänvartijan talo, jonka on suunnitellut arkkitehti Frithiof Mieritz (1863-1916). Ideoita kansanpuiston aikaisten rakennusten suunnitteluun Mieritz ammensi skandinaavisesta perinteestä. Tässä norjalaistyylisessä viehättävässä pikkuhuvilassa pääsee nyt nauttimaan Kahvihuone Mieritzin herkuista, mm. vastapaistetuista pullista, Rönttösrouvan leipomon suolaisista ja makeista piirakoista, luomukahvista ja -teestä sekä luomumehuista.

Kahvihuoneessa on esillä karjalaista ja latvialaista kansankeramiikkaa, jotka ovat osa Seurasaarisäätiön keramiikkakokoelmaa. 21.7.-31.8.2022 kahvihuoneessa voi ihailla Sirpa Helmisen akvarellitöitä Seurasaaresta, joita hän on maalannut eri vuodenaikoina museotaloista, kansanpuiston aikaisista rakennuksista ja Pukkisaaren hirsitaloista. Sirpa Helminen on 77-vuotias kuvataiteen peruskoulutuksen saanut meilahtelaisrouva, jolle Seurasaari on tärkeä paikka. Tervetuloa tutustumaan Metsänvartijan taloon ja Kahvihuone Mieritziin!

Yksityistilaisuudet

Kahvihuone Mieritzissä on myös mahdollista viettää syntymäpäiviä, rippijuhlia, valmistujaisjuhlia tai muita yksityistilaisuuksia kahvihuoneen aukioloaikojen ulkopuolella. Kahvihuoneen tilavuokra on viikolla 60,00 €/tunti ja viikonloppuisin 80,00 €/tunti. Kahvihuoneeseen mahtuu noin 15 henkilöä ja kesäaikaan pihalta löytyy paikat noin 25 henkilölle. Tarjottavat tilataan kahvihuoneen valikoimista Hinnasto

Tiedustelut: toimisto(at)seurasaarisaatio.fi tai p. 040 649 3040

Juhlakentän kioski

Juhlakentän keltainen kioski palvelee asiakkaita viikonloppuisin la – su ja arkipyhisin klo 11–16 ja sieltä löytyy herkkuja pieneen nälkään. Juhlakentän kioski on kiinni heinäkuussa. Palvelemme jälleen elokuusta lähtien viikonloppuisin.

 

 

Grillipaikka

Omia eväitä voi grillata Juhlakentän yhteisellä grillauspaikalla, jonne Helsingin kaupunki toimittaa säännöllisesti polttopuita (omat tulitikut mukaan). Grillipaikalle ei voi tehdä varauksia. Kioskin vieressä sijaitseva katoksellinen huvimaja on kävijöiden käytettävissä. Metsäpalovaroituksen aikaan on grillaus kielletty, eikä kaupunki silloin toimita paikalle puita. Ajankohtaiset varoitukset voi tarkistaa Ilmatieteen laitoksen sivuilta.

Omien grillien käyttö ja avotulen teko Seurasaaressa ovat kiellettyjä!

Seurasaaren Kruunu

Kansanpuiston perustamisen aikaan vuonna 1890 valmistui Seurasaaren ravintolarakennus, jonka suunnitteli ”Seurasaaren arkkitehti” Frithiof Mieritz muinaisnorjalaiseen tyyliin. Tästä pääset lukemaan ravintola Seurasaaren Kruunun herkullisista kahvilatuotteista, lounaista ja ravintola-annoksista, tilaisuuksien järjestämisestä sekä retkistä ja tapahtumista. Seurasaaren Kruunun yhteystiedot: p. 040 9222 653, sales(at)kassiopeia.fi

Suosittelemme kävijöitä saapumaan Seurasaareen ensisijaisesti julkisilla kulkuvälineillä tai polkupyörällä. Seurasaareen pääsee keskustasta bussilla nro 24 (päätepysäkki Seurasaari) tai raitiovaunulla nro 4 (n. 10 min. kävelymatka Seurasaareen). Myös kaupunkipyörällä voi ajaa tänne (Seurasaari 091).

Koronavirusepidemia

Muistathan huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, suosia korttimaksamista, käyttää kasvomaskia ja jäädä kotiin, jos olo tuntuu sairaalta. Seuraamme koronavirukseen liittyvissä toimenpiteissä viranomaisten ohjeistuksia ja suosituksia.