Rahasto

Emil ja Lempi Hietasen rahaston stipendit

Emil ja Lempi Hietanen määräsivät keskinäisellä testamentillaan omaisuutensa Seurasaarisäätiölle. Omaisuuden hoitoa varten Seurasaarisäätiöön perustettiin vuonna 1993 Emil ja Lempi Hietasen rahasto, josta jaetaan vuosittain tutkijahuoneapurahoja ja tutkimusstipendejä suomalaiseen kansatieteelliseen tutkimukseen Suomessa ja tutkimusten julkaisuun. Apurahat myöntää Seurasaarisäätiön hallitus, ja sen kansatieteellisenä asiantuntijaelimenä toimii säätiön tiedetoimikunta.

Merimies Emil Hietanen (1908–1991) ja keittäjä Lempi Kovanen (1908–1988) olivat lapseton pariskunta, joka halusi turvata säästäväisyydellä ansaitsemansa omaisuuden testamenttaamalla sen Seurasaarisäätiölle. Pariskunnan harrastuksiin kuuluivat käsitöiden teko, ulkoilu ja kielten opiskelu.

Lue tästä Emil ja Lempi Hietasen rahaston merkityksestä suomalaiselle kansatieteelle ja kansatieteilijöille 

Apurahojen haku

Rahastosta myönnetään tutkimusstipendejä ja tutkijahuonestipendejä. Tutkimusstipendien hakuaika on vuosittain helmikuussa. Päätökset tehdään huhtikuussa.

Tutkimusstipendien haku on alkanut. Hakuaika alkaa 1.2.2023 ja päättyy 28.2.2023 klo 23.59. Apurahoja voivat hakea yksittäiset tutkija tai työryhmät tutkimuksen tai julkaisun tekoon. Apuraha voidaan myöntää myös pro gradun tekijälle.

Tutkijahuonestipendit nyt jaossa. Hakuaika alkaa 1.1.2023.

Stipendejä haetaan Seurasaarisäätiön kotisivuilta ladattavalla apurahakaavakkeella. Lomakkeen kaikki kohdat on täytettävä, ennen hakemuksen lähettämistä. Lue ohjeet tarkasti ennen hakemuksen täyttöä.

Ota yhteyttä Seurasaarisäätiöön, mikäli et ole saanut vahvistusta hakemuksesi vastaanottamisesta. Lisätietoa voi kysyä Seurasaarisäätiöstä, toiminnanjohtaja, Aila Nieminen, p. 040 649 3040.

Tutkimusstipendien hakuohje 2023

Tutkijahuonestipendien hakuohje 2023

Katso lisäksi nämä kysymykset ja vastaukset ennen kuin haet apurahaa