Rahasto

Emil ja Lempi Hietasen rahaston stipendit

Emil ja Lempi Hietanen määräsivät keskinäisellä testamentillaan omaisuutensa Seurasaarisäätiölle. Omaisuuden hoitoa varten Seurasaarisäätiöön perustettiin vuonna 1993 Emil ja Lempi Hietasen rahasto, josta jaetaan vuosittain tutkijahuoneapurahoja ja tutkimusstipendejä suomalaiseen kansatieteelliseen tutkimukseen Suomessa ja tutkimusten julkaisuun. Apurahat myöntää Seurasaarisäätiön hallitus, ja sen kansatieteellisenä asiantuntijaelimenä toimii säätiön tiedetoimikunta.

Merimies Emil Hietanen (1908–1991) ja keittäjä Lempi Kovanen (1908–1988) olivat lapseton pariskunta, joka halusi turvata säästäväisyydellä ansaitsemansa omaisuuden testamenttaamalla sen Seurasaarisäätiölle. Pariskunnan harrastuksiin kuuluivat käsitöiden teko, ulkoilu ja kielten opiskelu.

Lue tästä Emil ja Lempi Hietasen rahaston merkityksestä suomalaiselle kansatieteelle ja kansatieteilijöille 

Apurahojen haku

Rahastosta myönnetään tutkimusstipendejä ja tutkijahuonestipendejä. Tutkimusstipendien hakuaika on vuosittain helmikuussa. Päätökset tehdään huhtikuussa.

Tutkimusstipendien hakuaika on vuosittain helmikuussa. Apurahaa voivat hakea yksittäiset tutkijat tai työryhmät.

Tutkijahuonestipendien hakuaika on jatkuva. Yksi paikka on tällä hetkellä vapaana.

Stipendejä haetaan Seurasaarisäätiön kotisivuilta ladattavalla apurahakaavakkeella. Lomakkeen kaikki kohdat on täytettävä, ennen hakemuksen lähettämistä. Lue ohjeet tarkasti ennen hakemuksen täyttöä.

Ota yhteyttä Seurasaarisäätiöön, mikäli et ole saanut vahvistusta hakemuksesi vastaanottamisesta. Lisätietoa voi kysyä Seurasaarisäätiöstä, toiminnanjohtaja, Aila Nieminen, p. 040 649 3040.

Tutkimusstipendien hakuohje

Tutkijahuonestipendien hakuohje

Katso lisäksi nämä kysymykset ja vastaukset ennen kuin haet apurahaa

Seurasaarisäätiö

Huvila 3, Seurasaari, 00250 Helsinki

toimisto@seurasaarisaatio.fi
+358 40 649 3040