Päivä alkoi Karunan museokirkosta, jossa Pakilan musiikkiopiston kansanmusiikkilinjan oppilaista koostuva Marin skraidu smuidut -yhtye esitti kansanmusiikkia. Esityksessä kuultiin musiikkia niin sooloina kuin yhtyesovituksina esim. Piupali Paupali (Suutarinäidin kehtolaulu). Myös saimme kuulla Suvivirren, joka kuuluu vahvasti suomalaiseen kevääseen ja kesän heleämpään aikaan. Yhtyen jäsenet: Siiri Ahmajärvi – harmooni, laulu, Iris Helske – sello, laulu,Ruut Konttinen – viulu, kontrabasso, laulu, Eevi Rinta-Filppula – nokkahuilu, laulu ja Noomi Sundström – nokkahuilu, laulu. Yhtyeen ohjaava opettaja: Leena Joutsenlahti.

Kansantanssia

Kansantanssia esittivät Karjalan nuorten ryhmät Kärri ja Tärsky.

Kansallispukujen väriloisto

Helsingin työväenopiston kansallispukukurssilaiset rohkeasti astuivat estradille ja esittelivät valmistamiaan ja korjaamiaan pukuja tai puvun osia. Saimme nähdä myös kansallispukujen joukossa kansanpukuja feresejä ja sarafaneja. Yleisö oli hienostu ottanut toiveen huomioon ja useat heistä olivat pukeneet kansallispuvun ylleen. Kansallispuku on hyvin ekologinen juhlapuku joka sopii tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Kaapissa sitä ei kannata säilyttää pölyyntymässä.

Päivä oli tunteita herättävä ja varmaan monelle mieleenpainuva. Monesti varmaan palamme vielä tähän. Opettajana koen suurta kiitollisuutta osallistumisestanne päivään niin kansallispukukurssilaiset, soittajat ja tanssijat ISO KIITOS! Ilman teitä  emme olisi onnistuneet tässä. Kiitos opettajille Jaanalle ja Päiville sekä meidän asiantuntevalle juontajalle Ingalle. Kiitos yleisölle kun olitte saapuneet katsomaan esitystä. Kiitokset myös Seurasaarisäätiölle yhteistyöstä. Aurinkoista kesää kaikille!

Blogin kirjoittaja Outi Honkimaa on Helsingin työväenopiston opettaja, joka opettaa pääasiassa vaatteen valmistukseen liittyviä aiheita ja tilkkutöitä.