18.8.2022 - 21.8.2022 klo 0:00


Seurasaaressa soi jälleen elokuussa neljän päivän ajan! Kansanmusiikin ammattilaisilta kuullaan sekä perinteisempää että uudempaa kansanmusiikkia. Ohjelmassa muun muassa pelimannimusiikkia Pohjois-Karjalasta, illanvietto kansanmusiikkijamien tahtiin, Viron uudelleenitsenäistymisen piknik ja yhteislaulutilaisuus sekä paljon muuta. Konsertit museotaloissa sisältyvät museolipun hintaan, muihin tilaisuuksiin vapaa pääsy.

Ohjelma

TORSTAI 18.8.2022

Klo 18.00 Juhlakentän takametsikkö (kokoontuminen juhlakentällä)

Tuulenvääntäjä: Hetken kaiku

Yhtyeen musiikki antaa jokaisen kuulijan uppoutua omaan maailmaansa sävyjen ja sävelten soidessa rikkaina ja herkkinä. Japanilainen sakuhachi-huilu, suomalainen kantele ja tiibetiläiset äänimaljat muodostavat äänimaiseman ja sävyjen kirjon, jota kuunnellessa voi antaa mielikuvien tulla ja mennä. Konsertti tapahtuu metsässä ja tuo luonnonäänet osaksi konserttikokonaisuutta. Sateen sattuessa konsertti pidetään sisätiloissa.

Otto Eskelinen – huilut, ääni, Johanna Penttinen – äänimaljat, handpan, ääni, Jenni Venäläinen – kanteleet, ääni

Tapahtuma on osa Taiteiden Yötä. Täältä pääset katsomaan Taiteiden Yön koko ohjelman: helsinkifestival.fi/taiteidenyo

PERJANTAI 19.8.2022

Klo 14.00 Pertinotša

Lahukka: Pelimannimusiikia Pohjois-Karjalasta

Lahukan konsertissa kuullaan arkistopohjaista pohjoiskarjalaista pelimannimusiikkia eri vuosikymmeniltä ja eri soittajilta. Lahukan sovituksissa mandoliinille ja kanteleelle ominaiset helisevät sointivärit yhdistyvät pelkistettyihin sovitusratkaisuihin muodostaen herkän, kauniin ja tanssittavan kokonaisuuden.

Lahukka [pieni lahti, poukama] on kahden junanviemän pohjoiskarjalaisen kansanmusiikkiduo. Essi Hirvosen ja Heta Laakkosen soiva kotiseututyö pohjoiskarjalaisen pelimannimusiikin parissa tuo esiin paikallisia soittajia ja sävelmiä 1800-luvulta 1900-luvun loppupuolelle.

Essi Hirvonen – mandoliini, Heta Laakkonen – kantele

LAUANTAI 20.8.2022

Klo 15.00 Juhlakenttä, Viron uudelleenitsenäistymispäivän piknik ja yhteislaulutilaisuus

Tilaisuudessa esiintyy ja laulattaa Väägveren pelimannit, tanssista vastaa kansantanssiryhmä Ülelahedad. Yhteislauluina lauletaan sekä virolaisille että suomalaisille tuttuja lauluja. Ota mukaan eväät, perhe ja kaverit ja tule viettämään mukavaa kesäpäivää Seurasaareen! Tapahtuma alkaa Juhlakentällä musiikilla ja tanssilla. Juhlakentältä siirrytään yhdessä Viron ja Suomen tammien läheisyyteen, jossa on mahdollista nauttia piknikeväitä. Tapahtuman järjestävät Seurasaarisäätiö, Eesti Maja – Viro-keskus ja Viron suurlähetystö yhteistyössä Helsingin vironkielisen seurakuntatyön kanssa.”

Klo 18.00 Juhlakentän grillipaikka, Seurasaari Soi!:n illanvietto ja kansanmusiikkijamit

Jamiluotseina Kirsi Vinkki, Samuli Karjalainen ja Maari Kallberg

Juhlakentän kioskin viereisellä grillipaikalla järjestetään Seurasaari Soi! -tapahtumaviikon vapaamuotoinen illanvietto ja jamit! Jamimusisointia ja yhteislaulua luotsaavat Seurasaari Soi!:n pelimannit Samuli Karjalainen, Kirsi Vinkki ja tapahtuman tuottaja/taiteellinen johtaja Maari Kallberg kutsuvat kaikki kansanmusiikista kiinnostuneet nauttimaan elokuisesta illasta musisoinnin, laulun ja grillin äärelle! Yhteismusisointiin saa osallistua jokainen halukas omin soittimin, kaikki soittimet ovat tervetulleita! Juhlakentän kioskilta voi ostaa syötävää ja juotavaa klo 20 asti, mukaan voi varata halutessaan myös omia eväitä. Huom! Metsäpalovaroituksen ollessa voimassa grillaus on kielletty! Tapahtumalle säävaraus

SUNNUNTAI 21.8.2022

Klo 12.00 Iisalmen Pappila

Eppel & Peppel: Ihmepyörä

Kun ihmepyörää pyöräyttää, tapahtuu – melkein mitä vaan! Ainakin tapahtuu laulu, tarina, runo ja soitto. Ehkä myös saippuakuplia, tanssia tai jotain hullunkurista! Hattupäinen apinalauma alkaa metelöidä ja sitten vietetään rottaprinsessan hienoja häitä.

Ihmepyörä on tarinankerrontaa ja musiikkia yhdistävä koko perheen esitys, jossa yleisö pääsee vaikuttamaan esityksen kulkuun, eli pyöräyttämään Ihmepyörää.

Laulu, soitto ja tarinankerronta: Juulia Björn ja Mira Törmälä

Klo 15.00 Halla

Emmi Kuittinen: Surun synty

Surun synty -konsertissa kysytään miss on suru synnytelty, kaiho kaunis kasvatettu. Kun surun synty selviää, ehkä suru vähitellen kaikkoaa tai ainakin muuttaa muotoaan. Konsertissa muistellaan nuoruutta, marssitaan surun tahtiin, ikävöidään rakkaiden luo ja haetaan lohdutusta kesäaamun kauneudesta.

Emmi Kuittinen on karjalaiseen ja inkeriläiseen perinteeseen perehtynyt laulaja ja kansanmuusikko. Hän on koonnut ympärilleen uuden yhtyeen, johon kuuluvat Antti Rask, Mimmi Laaksonen ja Kirsi Vinkki. Kokoonpanon musiikissa kuuluvat kerrostumat vanhoista runolauluista ja itkuvirsistä aina uudempiin laulelmiin saakka.

Emmi Kuittinen – laulu, Antti Rask – laulu, ukulele, sello, Mimmi Laaksonen – puhaltimet, harmooni, Kirsi Vinkki – viulu, jouhikko

Seurasaari Soi! 2022: Taiteellinen johtaja/ tuottaja: MuT Maari Kallberg, järjestäjä: Seurasaarisäätiö, yhteistyössä: Seurasaaren ulkomuseo