Seuraavalla kerralla vietämme Senioreiden pääsiäistä kahvihuone Mieritzissä kiirastorstaina 28.3.2024. Lisätietoa ja aikataulu alla. 

TO 28.3.2024, Kahvihuone Mieritz

SENIOREIDEN PÄÄSIÄINEN: Munanmaalauksen työpaja 

Tervetuloa munanmaalauksen työpajaan! Pääsemme oppimaan Pisanka-pääsiäismunien koristelutekniikkaa, jonka tiimoilta kuulemme myös munanmaalauksen kulttuurisesta perinteestä niin pisankan syntysijoilta Ukrainasta kuin suomalaisesta munanmaalauksesta. Työpajan jälkeen kaikki saavat kotiinsa vietäväksi kaksi itse maalattua munaa. Voit halutessasi tyhjentää etukäteen kotona lisää munia maalattavaksesi. Lähetämme ohjeet ilmoittautuneille. 

Työpajan ohjaaja Anitta Ruotsalainen on kuvataiteilija, jonka pitkän taiteilijauran rinnalla munanmaalaus on kulkenut jo toistakymmentä vuotta. LIsätietoa: https://www.anittaruotsalainen.com 

Munanmaalauksen taustaa:  Vielä viime vuosisadalla munat olivat Suomessa vain ylhäisön ja säätyläisten pääsiäisperinnettä. Munan käyttötapoja omaksuttiin vähitellen ortodokseilta niin ruokatalouteen, koristeluun kuin pääsiäisleikkeihin. Munien värjäys ja maalaus on monissa maissa kehittynyt omaksi kansantaiteen lajikseen. Meillä Suomessa yleisintä on ollut keittää munat sipulinkuorien kanssa. (Lähde: Pääsiäinen – juhlatietoa, kuvia ja kertomuksia, SKS)

TYÖPAJAN AIKATAULU:

Työpaja järjestetään klo 12-14, mikäli ilmoittautuneita on enintään 12 senioria.

Mikäli ilmoittautuneita on yli 12,  järjestämme kaksi työpajaa klo 10-12 ja 12:30 -14:30. Tässä tapauksessa ilmoitamme sinulle erikseen kumpaan ryhmään kuulut. Kerrothan jo ilmoittautumisen yhteydessä mikäli jokin näistä ajankohdista ei sovi sinulle.

ILMOITTAUDU MUKAAN KE 20.3. klo 12 mennessä: annika.pudas@seurasaarisaatio.fi. Ilmoitathan samalla mahdolliset allergiat kahvitusta ajatellen. Paikkoja on rajoitetusti. Valitettavasti kahvihuone Mieritz ei ole esteetön.

Tervetuloa mukaan!

MUUT TULEVAT TAPAHTUMAT – KEVÄT 2023 

 to 11.4. / to 25.4. /  to 16.5. / to 30.5.

Seurasaaren seniorit on avoin ryhmä, jossa helsinkiläiset seniorit saavat kokoontua nauttimaan yhdessäolosta ja kulttuurista Seurasaaressa. Tapaamisia järjestetään osallistujien toiveista käsin luonnon ja kulttuurin äärellä. Tilaisuuksien innoittajana on elävä kulttuuriperintö, johon Seurasaari tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet. Ryhmään osallistuminen ei edellytä säännöllistä mukanaoloa. Hanketta rahoittaa Helsingin kaupunki.