Tapahtumat

Lasten Seurasaari -päivä 20.5.2018 klo 11-16

Lasten Seurasaari -päivänä mukavaa tekemistä perheen pienimmille! Luvassa Antin aukiolla vanhanajan leikkejä, lasten kansantanssiesityksiä, hevosajelua, poniratsastusta ja Kaverikoiria kaikkien silitettävinä. Kahiluodon kartanon pihassa järjestetään keppihevoskilpailut, Suomenhevos-keppihevosnäyttely ja tee oma keppihevonen -työpaja. Lisäksi museotaloissa eläinteemaisia opastettuja kierroksia.

Draamaopastus

Siihirsiä ja jääkellarikaljaa! Lähde astelemaan kansanpuiston poluille ja puistokäytäville "Seurasaaren arkkitehti" Frithiof Mieritzin (1863-1916) johdolla ja kuule mielenkiintoiset tarinat tämän viehättävän ympäristön synnystä! Yhdelle opastukselle mahtuu n. 30 henkilöä. Varaa oma kierroksesi Seurasaaren kansanpuistoon! Hinta: 200€/opastus puh. +358 (0)40 649 3040

Maisemamaalauskurssi 23.7.-27.7.2018 klo 10-16

Seurasaarisäätiö ja Avoin taidekoulu järjestävät kaikille avoimen maisemamaalauskurssin Seurasaaren kuvankauniissa ympäristössä.

Kaikille soveltuva maisemamaaluskurssi keskittyy maalaustaiteen perusteisiin valon, varjon ja värin, veden, puiden ja perinteisen rakennetun ympäristön puitteissa.

Kurssin teema, "Maalausmatka menneeseen" nivoutuu kiehtovasti yhteen Seurasaaren historiallisen miljöön kanssa: metsän ja Suomen juuret museorakennuksissa sekä tietysti meri luovat ainutlaatuisen ympäristön maalauskurssille.

Maalausmateriaaleina toimivat pääosin öljy sekä akryyli henkilökohtaiset materiaalimieltymykset huomioonottaen.

Työskentely tapahtuu ulkotiloissa, tukikohtana ja tapaamispaikkana toimii Seurasaarisäätiön toimisto (Isännän talo/Huvila 3, Seurasaari, 00250 Helsinki).

Kurssin opettajana toimii Avoimen taidekoulun opettaja taidemaalari Matti Kurki. Kurssin hinta on 230€ .

Ilmoittautumiset: info@avointaidekoulu.net tai 050 322 6807

Lisätiedot/Mera information/More information: info@seurasaarisaatio.fi puh./tlf./tel +358 (0)40 649 3040

Tanssia Antin aukiolla

Tanhu-Visa 
Tämän kansantanssiryhmän esityksissä tulevat esiin sen valttikortit: iloisuus ja hyvä henki! Ryhmän tavoitteena on visalaisen tanssiperinteen säilyttäminen ja myös uuden luominen perinteitä kunnioittaen. Visan esitykset su 10.6.2018 ja su 26.8.2018 klo 16.

Helsinki-päivän tantsut 12.6.2018 klo 18-20

Helsinki-päivänä luvassa riemullista tanssia ja musiikkia! Pääkaupunkiseudun kansantanssiryhmät esiintyvät. Tervetuloa vehreään Seurasaareen nauttimaan musiikista ja tanssiesityksistä! Tantsut ovat osa Helsinki-päivän ohjelmistoa.

Paritanssiopetusta tiistaisin 3.-31.7.2018 klo 19 

Tule opettelemaan paritansseja luonnon keskelle Seurasaareen! Niitä voi opetella Kaupunkitanssi -metodilla. Mukaan voi tulla milloin vaan, ennakkoilmoittautumisia ei tarvita. Vapaa pääsy.

FolkJamia tiistaisin 7.-28.8.2018 klo 18
Tule kokemaan liikunnan iloa ja tanssin yhteisöllisyyttä FolkJamin parissa! Tanssiliikuntamuoto, jonka tahtiin voivat liikkua kaikki ikään ja taitotasoon katsomatta. Vapaa pääsy.

Seurasaari soi! 17.-19.8.2018

Ulkomuseon talot ja pihat täyttyvät musiikista ja laulusta. Kaikki konsertit museolipun hinnalla.

Joulupolku 16.12.2018 klo 12-17

Joulupolku on joulua rakastavien vapaaehtoisten lahja lapsiperheille. Joulupolku tarjoaa vanhanajan joulutunnelmaa ja kurkistuksia satuun. Joulupolulla voi tavata muun muassa joulupukin muoreineen sekä metsäneläimiä jakamassa lapsille piparkakkuja. Laulun ja leikin lomassa lapsille tarjotaan joulupuuroa. Vapaa pääsy. Lisätietoa: Joulupolku ry

Pääsiäiskokot

Lankalauantaisin Juhlakentällä loimuavat pääsiäiskokot. Lankalauantai oli vanhan kansan uskomusten mukaan vuoden huonomaineisin ilta, jolloin pahat voimat eli noidat ja trullit olivat liikkeellä. Elävän tulen ja kitkerän tuoksuisen savun uskottiin pitävän pahat henget loitolla. Kokkojen polttamisella haluttiin turvata myös hyvä sato ja runsas karjananti. Seurasaaren pääsiäiskokot rakentavat Helsingin Keskipohjalaiset Vapaa pääsy