Tapahtumat

Kuvaa Seurasaari -luontovalokuvakilpailu 15.5.-15.9.2017
Tallensitko kamerallasi palan Seurasaaren kaunista luontoa? Saitko taltioitua ikimuistoisen tapahtuman saaren polulla? Seurasaaren luonto tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä, kokea ja aistia luonnon koko kirjo lähellä kaupungin keskustaa. Jaa kuvaamisen ilo kanssamme ja osallistu kilpailuumme lataamalla kuva Instagramiin #seurasaarenluontoa.

Kilpailun pääpalkintona on Telefoton sponsoroima vaativiin olo- suhteisiin tehty Nikon Monarch kiikari. Lisäksi jaamme kolme Museokorttia alkukesän (15.5.-30.6.), keskikesän (1.7.-13.8.) ja syyskesän (14.8.-15.9.) tykätyimmän valokuvan ottajalle.

Kukin kuvaaja voi osallistua kilpailuun kolmella valokuvalla,
jotka on otettu kilpailuaikana ja ovat aiemmin julkaisemattomia. Kilpailu on suunnattu harrastajavalokuvaajille. Muistathan kunnioittaa luontoa ja jättää pesivät eläimet rauhaan kuvatessasi!

© Kuvaaja ja kilpailun järjestäjä


Kilpailun järjestävät Seurasaaren Ystävät ry ja Seurasaarisäätiö

Lisätiedot | Mera information | More information: info@seurasaarisaatio.fi
puh. | tlf. | tel. +358 (0)40 649 3040 Instagram/seurasaariluontokuvakilpailu #seurasaarenluontoa

Maisemamaalauskurssi 10.-15.7.2017 klo 10-17
Kaikille avoin maisemamaalauskurssi Seurasaaren kuvankauniissa ympäristössä!
Seurasaaren miljöö on maalauksellisesti kiehtova: metsän tuntu ja Suomen juuret museorakennuksissa sekä tietysti meri luovat ainutlaatuisen ympäristön maalauskurssille.

Aloittelijoille ja edistyneemmillekin soveltuva maisemamaalauskurssi keskittyy maalaustaiteen perusteisiin valon, varjon ja värin, veden, puiden ja perinteisen rakennetun ympäristön puitteissa.

Työskentely tapahtuu ulkotiloissa, tukikohtana ja tapaamispaikkana toimii Seurasaarisäätiön toimitalon yläkerta (Isännän talo / Huvila 3, Seurasaari, 00250 Helsinki).

Kurssin opettajina toimivat Avoimen taidekoulun perustajat, taidemaalari Matti Kurki (ma-la) ja taidemaalari Nagashila (la). Kurssin hinta on 230 € (sis. alv.).

Ilmoittautumiset: info@avointaidekoulu.net tai p. 040-547 1522

Yhteistyössä Seurasaarisäätiö ja Avoin taidekoulu
Lisätiedot | Mera information | More information: info@seurasaarisaatio.fi
puh. | tlf. | tel. +358 (0)40 649 3040

Draamaopastus
Siihirsiä ja jääkellarikaljaa! Lähde astelemaan kansanpuiston poluille ja puistokäytäville "Seurasaaren arkkitehti" Frithiof Mieritzin (1863-1916) johdolla ja kuule mielenkiintoiset tarinat tämän viehättävän ympäristön synnystä! Yhdelle opastukselle mahtuu n. 30 henkilöä. Varaa oma kierroksesi Seurasaaren kansanpuistoon! Hinta: 200€/opastus puh. +358 (0)40 649 3040

Helsinki-päivän tantsut 11.6.2017 klo 12.30
Helsinki-päivänä luvassa riemullista tanssia ja musiikkia! Tilaisuus alkaa Pääkaupunkiseudun kansantanssiryhmien esityksillä. Mukana menossa Espoon Kansantanssijat, Helsingin pitäjän tanhuujat ja spelarit, Pörriäiset, Seurasaaren Kansantanssijat ja Tanhu-Visa, minkä jälkeen Antin aukion valloittaa Suomen suurin ja iloisin pelimanniorkesteri Orivesi All Stars. Tervetuloa tanssimaan vehreään Seurasaareen sekä nauttimaan musiikista ja tanssiesityksistä! Tantsut ovat osa Helsinki-päivän ohjelmistoa.

Joulupolku 10.12.2017 klo 12-17
Joulupolku on joulua rakastavien vapaaehtoisten lahja lapsiperheille. Joulupolku tarjoaa vanhanajan joulutunnelmaa ja kurkistuksia satuun. Joulupolulla voi tavata muun muassa joulupukin muoreineen sekä metsäneläimiä jakamassa lapsille piparkakkuja. Laulun ja leikin lomassa lapsille tarjotaan joulupuuroa. Lisätietoa: Joulupolku ry www.joulupolku.net
Vapaa pääsy

Pääsiäiskokot
Lankalauantaisin Juhlakentällä loimuavat pääsiäiskokot. Lankalauantai oli vanhan kansan uskomusten mukaan vuoden huonomaineisin ilta, jolloin pahat voimat eli noidat ja trullit olivat liikkeellä. Elävän tulen ja kitkerän tuoksuisen savun uskottiin pitävän pahat henget loitolla. Kokkojen polttamisella haluttiin turvata myös hyvä sato ja runsas karjananti.

Rekiajelu 26.12.2017 
Tapaninpäivänä ajellaan hevosen vetämällä reellä tai kärryillä. Pyhän Stefanuksen muistopäivä Suomessa on ollut erityisesti hevosten ja hevosmiesten päivä. Päivän hevosluonne näkyi erityisesti Tapanin ajosta. Vanhan tavan mukaan kun joulupäivänä käytiin kirkossa ja vietettiin muu päivä hiljaisesti kotona, niin Tapanina lähdettiin iloisesti rekiretkelle.

Seurasaari soi! 18.8.-20.8.2017
Ulkomuseon talot ja pihat täyttyvät musiikista ja laulusta kolmen päivän ajaksi. Tapahtumassa kuullaan itkuvirsiä, runolaulua, puhallinmusiikkia ja Alkukalevala-konsertti. Kuolinriitti-esitys käsittelee vanhoja karjalaisia kuolinrituaaleja, joissa itkuvirret olivat merkittävässä osassa. Niitä kuullaan Emmi Kuittisen & Ikuisen ikävän orkesterin esittäminä. Mesopotamialaisen Gilgames- eepoksen tarinaa kuningas Gilgamesista tulkitsee Taito Hoffrén runolaulun keinoin. Pohjoisen luonnon puulajeista tehdyt pillit ja huilut soivat pehmeänkarheasti, metsäisesti Tuulten ja metsien musiikkia -konsertissa. Konsertin esiintyjä Tuultenpesä - Vindarnas möte on tuore suomalais-ruotsalainen kokoonpano. Ilona Korhonen ja Maari Kallberg tutkivat Alkukalevala-konsertissaan perinteisen runolaulun ja Kalevalan tarinoiden välistä suhdetta. Kaikki konsertit museolipun hinnalla.

Tanssia Antin aukiolla

Tanhu-Visa 4.6.2017 ja 27.8.2017 klo 16
Tämän kansantanssiryhmän esityksissä tulevat esiin sen valttikortit: iloisuus ja hyvä henki! Ryhmän tavoitteena on visalaisen tanssiperinteen säilyttäminen ja myös uuden luominen perinteitä kunnioittaen.

Helsingin pitäjän tanhuujat ja spelarit 13.8.2017 klo 16
Tervetuloa tutustumaan värikkäisiin kansallispukuihin, näkemään ja kokemaan
suomalaista kansantanssia polkasta polskaan ja kuulemaan pelimannimusiikin
perinteistä poljentoa. Ilolla soittava ja riemulla tanssiva ryhmä Vantaalta esiintyy.

FolkJam 1.-29.8.2017 
Tule kokemaan liikunnan iloa ja tanssin yhteisöllisyyttä FolkJamin parissa! Tanssiliikuntamuoto, jonka tahtiin voivat liikkua kaikki ikään ja taitotasoon katsomatta.
tiistaisin klo 19.00. Vapaa pääsy.

Paritanssiopetus 4.-25.7.2017
Tule opettelemaan paritansseja luonnon keskelle Seurasaareen! Niitä voi opetella Kaupunkitanssi -metodilla tiistaisin klo 19.00. Mukaan voi tulla milloin vaan, ennakkoilmoittautumisia ei tarvita. Foksia tanssitaan 4.7., fuskua 11.7., valssia 18.7. ja jenkkaa 25.7. Vapaa pääsy.

Polkka 16.8.2017 klo 19.00
Espoon Kansantanssijoiden johdolla voi opetella polkkaa. Vapaa pääsy.