Tapahtumat

Pääsiäiskokot 31.3.2018

Lankalauantaisin Juhlakentällä loimuavat pääsiäiskokot. Lankalauantai oli vanhan kansan uskomusten mukaan vuoden huonomaineisin ilta, jolloin pahat voimat eli noidat ja trullit olivat liikkeellä. Elävän tulen ja kitkerän tuoksuisen savun uskottiin pitävän pahat henget loitolla. Kokkojen polttamisella haluttiin turvata myös hyvä sato ja runsas karjananti. Seurasaaren pääsiäiskokot rakentavat Helsingin Keskipohjalaiset Vapaa pääsy

Draamaopastus

Siihirsiä ja jääkellarikaljaa! Lähde astelemaan kansanpuiston poluille ja puistokäytäville "Seurasaaren arkkitehti" Frithiof Mieritzin (1863-1916) johdolla ja kuule mielenkiintoiset tarinat tämän viehättävän ympäristön synnystä! Yhdelle opastukselle mahtuu n. 30 henkilöä. Varaa oma kierroksesi Seurasaaren kansanpuistoon! Hinta: 200€/opastus puh. +358 (0)40 649 3040

Maisemamaalauskurssi 
Kaikille avoin maisemamaalauskurssi Seurasaaren kuvankauniissa ympäristössä!
Seurasaaren miljöö on maalauksellisesti kiehtova: metsän tuntu ja Suomen juuret museorakennuksissa sekä tietysti meri luovat ainutlaatuisen ympäristön maalauskurssille.

Aloittelijoille ja edistyneemmillekin soveltuva maisemamaalauskurssi keskittyy maalaustaiteen perusteisiin valon, varjon ja värin, veden, puiden ja perinteisen rakennetun ympäristön puitteissa.

Työskentely tapahtuu ulkotiloissa, tukikohtana ja tapaamispaikkana toimii Seurasaarisäätiön toimitalon yläkerta (Isännän talo / Huvila 3, Seurasaari, 00250 Helsinki).

Kurssin opettajina toimivat Avoimen taidekoulun perustajat, taidemaalari Matti Kurki ja taidemaalari Nagashila. 

Yhteistyössä Seurasaarisäätiö ja Avoin taidekoulu
Lisätiedot | Mera information | More information: info@seurasaarisaatio.fi
puh. | tlf. | tel. +358 (0)40 649 3040

Tanssia Antin aukiolla

Tanhu-Visa 
Tämän kansantanssiryhmän esityksissä tulevat esiin sen valttikortit: iloisuus ja hyvä henki! Ryhmän tavoitteena on visalaisen tanssiperinteen säilyttäminen ja myös uuden luominen perinteitä kunnioittaen.

FolkJam 
Tule kokemaan liikunnan iloa ja tanssin yhteisöllisyyttä FolkJamin parissa! Tanssiliikuntamuoto, jonka tahtiin voivat liikkua kaikki ikään ja taitotasoon katsomatta. Vapaa pääsy.

Helsingin pitäjän tanhuujat ja spelarit 

Tervetuloa tutustumaan värikkäisiin kansallispukuihin, näkemään ja kokemaan suomalaista kansantanssia polkasta polskaan ja kuulemaan pelimannimusiikin perinteistä poljentoa. Ilolla soittava ja riemulla tanssiva ryhmä Vantaalta esiintyy.

Polkka 
Espoon Kansantanssijoiden johdolla voi opetella polkkaa. Vapaa pääsy.

Helsinki-päivän tantsut 12.6.2018
Helsinki-päivänä luvassa riemullista tanssia ja musiikkia! Pääkaupunkiseudun kansantanssiryhmät esiintyvät. Tervetuloa vehreään Seurasaareen nauttimaan musiikista ja tanssiesityksistä! Tantsut ovat osa Helsinki-päivän ohjelmistoa.

Paritanssiopetus 

Tule opettelemaan paritansseja luonnon keskelle Seurasaareen! Niitä voi opetella Kaupunkitanssi -metodilla. Mukaan voi tulla milloin vaan, ennakkoilmoittautumisia ei tarvita. Vapaa pääsy.

Seurasaari soi!

Ulkomuseon talot ja pihat täyttyvät musiikista ja laulusta. Kaikki konsertit museolipun hinnalla.

Joulupolku

Joulupolku on joulua rakastavien vapaaehtoisten lahja lapsiperheille. Joulupolku tarjoaa vanhanajan joulutunnelmaa ja kurkistuksia satuun. Joulupolulla voi tavata muun muassa joulupukin muoreineen sekä metsäneläimiä jakamassa lapsille piparkakkuja. Laulun ja leikin lomassa lapsille tarjotaan joulupuuroa. Vapaa pääsy. Lisätietoa: Joulupolku ry