Tapahtumat

Joulupolku 10.12.2017 klo 12-17

Joulupolku on joulua rakastavien vapaaehtoisten lahja lapsiperheille. Joulupolku tarjoaa vanhanajan joulutunnelmaa ja kurkistuksia satuun. Joulupolulla voi tavata muun muassa joulupukin muoreineen sekä metsäneläimiä jakamassa lapsille piparkakkuja. Laulun ja leikin lomassa lapsille tarjotaan joulupuuroa. Lisätietoa: Joulupolku ry
Vapaa pääsy

Rekiajelu 26.12.2017 
Tapaninpäivänä ajellaan hevosen vetämällä reellä tai kärryillä. Pyhän Stefanuksen muistopäivä Suomessa on ollut erityisesti hevosten ja hevosmiesten päivä. Päivän hevosluonne näkyi erityisesti Tapanin ajosta. Vanhan tavan mukaan kun joulupäivänä käytiin kirkossa ja vietettiin muu päivä hiljaisesti kotona, niin Tapanina lähdettiin iloisesti rekiretkelle.

Pääsiäiskokot
Lankalauantaisin Juhlakentällä loimuavat pääsiäiskokot. Lankalauantai oli vanhan kansan uskomusten mukaan vuoden huonomaineisin ilta, jolloin pahat voimat eli noidat ja trullit olivat liikkeellä. Elävän tulen ja kitkerän tuoksuisen savun uskottiin pitävän pahat henget loitolla. Kokkojen polttamisella haluttiin turvata myös hyvä sato ja runsas karjananti. Seurasaaren pääsiäiskokot rakentavat Helsingin Keskipohjalaiset Vapaa pääsy

Draamaopastus

Siihirsiä ja jääkellarikaljaa! Lähde astelemaan kansanpuiston poluille ja puistokäytäville "Seurasaaren arkkitehti" Frithiof Mieritzin (1863-1916) johdolla ja kuule mielenkiintoiset tarinat tämän viehättävän ympäristön synnystä! Yhdelle opastukselle mahtuu n. 30 henkilöä. Varaa oma kierroksesi Seurasaaren kansanpuistoon! Hinta: 200€/opastus puh. +358 (0)40 649 3040

Maisemamaalauskurssi 10.-15.7.2017 klo 10-17
Kaikille avoin maisemamaalauskurssi Seurasaaren kuvankauniissa ympäristössä!
Seurasaaren miljöö on maalauksellisesti kiehtova: metsän tuntu ja Suomen juuret museorakennuksissa sekä tietysti meri luovat ainutlaatuisen ympäristön maalauskurssille.

Aloittelijoille ja edistyneemmillekin soveltuva maisemamaalauskurssi keskittyy maalaustaiteen perusteisiin valon, varjon ja värin, veden, puiden ja perinteisen rakennetun ympäristön puitteissa.

Työskentely tapahtuu ulkotiloissa, tukikohtana ja tapaamispaikkana toimii Seurasaarisäätiön toimitalon yläkerta (Isännän talo / Huvila 3, Seurasaari, 00250 Helsinki).

Kurssin opettajina toimivat Avoimen taidekoulun perustajat, taidemaalari Matti Kurki (ma-la) ja taidemaalari Nagashila (la). Kurssin hinta on 230 € (sis. alv.).

Ilmoittautumiset: info@avointaidekoulu.net tai p. 040-547 1522 

Yhteistyössä Seurasaarisäätiö ja Avoin taidekoulu
Lisätiedot | Mera information | More information: info@seurasaarisaatio.fi
puh. | tlf. | tel. +358 (0)40 649 3040

Tanssia Antin aukiolla

Tanhu-Visa 4.6. ja 27.8.2017 klo 16
Tämän kansantanssiryhmän esityksissä tulevat esiin sen valttikortit: iloisuus ja hyvä henki! Ryhmän tavoitteena on visalaisen tanssiperinteen säilyttäminen ja myös uuden luominen perinteitä kunnioittaen.

FolkJam 1.-29.8.2017 
Tule kokemaan liikunnan iloa ja tanssin yhteisöllisyyttä FolkJamin parissa! Tanssiliikuntamuoto, jonka tahtiin voivat liikkua kaikki ikään ja taitotasoon katsomatta. 
tiistaisin klo 19.00. Vapaa pääsy.

Helsingin pitäjän tanhuujat ja spelarit 13.8.2017 klo 16

Tervetuloa tutustumaan värikkäisiin kansallispukuihin, näkemään ja kokemaan
suomalaista kansantanssia polkasta polskaan ja kuulemaan pelimannimusiikin
perinteistä poljentoa. Ilolla soittava ja riemulla tanssiva ryhmä Vantaalta esiintyy.

Polkka 16.8.2017 klo 19.00
Espoon Kansantanssijoiden johdolla voi opetella polkkaa. Vapaa pääsy.

Helsinki-päivän tantsut 11.6.2017 klo 12.30
Helsinki-päivänä luvassa riemullista tanssia ja musiikkia! Tilaisuus alkaa Pääkaupunkiseudun kansantanssiryhmien esityksillä. Mukana menossa Espoon Kansantanssijat, Helsingin pitäjän tanhuujat ja spelarit, Pörriäiset, Seurasaaren Kansantanssijat ja Tanhu-Visa, minkä jälkeen Antin aukion valloittaa Suomen suurin ja iloisin pelimanniorkesteri Orivesi All Stars. Tervetuloa tanssimaan vehreään Seurasaareen sekä nauttimaan musiikista ja tanssiesityksistä! Tantsut ovat osa Helsinki-päivän ohjelmistoa.

Paritanssiopetus 4.-25.7.2017

Tule opettelemaan paritansseja luonnon keskelle Seurasaareen! Niitä voi opetella Kaupunkitanssi -metodilla tiistaisin klo 19.00. Mukaan voi tulla milloin vaan, ennakkoilmoittautumisia ei tarvita. Foksia tanssitaan 4.7., fuskua 11.7., valssia 18.7. ja jenkkaa 25.7. Vapaa pääsy.

Kuvaa Seurasaari -luontovalokuvakilpailu 15.5.-15.9.2017

Tallensitko kamerallasi palan Seurasaaren kaunista luontoa? Saitko taltioitua ikimuistoisen tapahtuman saaren polulla? Seurasaaren luonto tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä, kokea ja aistia luonnon koko kirjo lähellä kaupungin keskustaa. Jaa kuvaamisen ilo kanssamme ja osallistu kilpailuumme lataamalla kuva Instagramiin #seurasaarenluontoa.

Kilpailun pääpalkintona on Telefoton sponsoroima vaativiin olo- suhteisiin tehty Nikon Monarch kiikari. Lisäksi jaamme kolme Museokorttia alkukesän (15.5.-30.6.), keskikesän (1.7.-13.8.) ja syyskesän (14.8.-15.9.) tykätyimmän valokuvan ottajalle.

Kukin kuvaaja voi osallistua kilpailuun kolmella valokuvalla,
jotka on otettu kilpailuaikana ja ovat aiemmin julkaisemattomia. Kilpailu on suunnattu harrastajavalokuvaajille. Muistathan kunnioittaa luontoa ja jättää pesivät eläimet rauhaan kuvatessasi!

© Kuvaaja ja kilpailun järjestäjä


Kilpailun järjestävät Seurasaaren Ystävät ry ja Seurasaarisäätiö

Lisätiedot | Mera information | More information: info@seurasaarisaatio.fi
puh. | tlf. | tel. +358 (0)40 649 3040 Instagram/seurasaariluontokuvakilpailu #seurasaarenluontoa

Oases from HEL Helsingin keitaat Seurasaaressa Kalevalakehdossa 22.-23.8.2017 klo 13-19

Millaisia ovat luontokokemukset kaupungissa? Missä ovat stadilaiset keitaat, joissa mieli ja silmä lepää? Miten luonto ja kaupunki ovat vuoropuhelussa? Oases from HEL on installaatiosarja, jossa voit uppoutua kaupungin luontokeitaisiin video- ja äänimaiseman mukana. Projektin käynnistäneet kansanmuusikko Amanda Kauranne ja media- ja äänitaiteilija Mikko H. Haapoja ovat mukana installaatioissa improvisoimassa tanssija Gesa Piperin kanssa.

Lisää projektista

Kesänäytelmä Terveysvesiä ja lemmenkyyneleitä Kaivopuistossa

Seurasaaren ystävät ry:n alaisuudessa toimiva näytelmäseurue Palkolliset esittää näytelmän Terveysvesiä ja lemmenkyyneleitä Kaivopuistossa. 

Kaivopuiston huvilaan saapuu kaukaisia vieraita nauttimaan suositun kylpylaitoksen terveysvesistä. Uusia ja vanhoja afäärejä solmitaan. Naimakauppoja suunnitellaan, mutta lopulta kaikki menee solmuun. Skandaalikin jo uhkaa. Kuka sanoo viimeisen sanan ja ketkä lopulta saavatkaan toisensa?

Esitykset:
la 19.8. klo 13.00 ja 15.00
su 20.8. klo 13.00 ja 15.00
to 24.8. klo 18.00 ja 19.30 (Taiteiden yö)
la 26.8. klo 13.00 ja 15.00
su 27.8. klo 13.00 ja 15.00
Näytökset Seurasaaressa Pikku-Helsingin pihapiirissä (Pertinotsan takana)

Pääsyliput:
Teatteriesitys sisältyy museolipun hintaan.
Aikuiset 9 €, alennuslippu 6 €, lapset 7-17 v. 3 €. Talokohtainen lippu 4 €.
Seurasaaren lipunmyynnissä käy maksuvälineeksi myös Museokortti.
Taiteiden yön näytöksiin vapaa pääsy. Näytelmän kesto noin 25 min.

Lisää näytelmästä ja Seurasaaren ystävistä

Seurasaari soi!

Ulkomuseon talot ja pihat täyttyvät musiikista ja laulusta kolmen päivän ajaksi. Tapahtumassa kuullaan itkuvirsiä, runolaulua, puhallinmusiikkia ja Alkukalevala-konsertti. Kuolinriitti-esitys käsittelee vanhoja karjalaisia kuolinrituaaleja, joissa itkuvirret olivat merkittävässä osassa. Niitä kuullaan Emmi Kuittisen & Ikuisen ikävän orkesterin esittäminä. Mesopotamialaisen Gilgames- eepoksen tarinaa kuningas Gilgamesista tulkitsee Taito Hoffrén runolaulun keinoin. Pohjoisen luonnon puulajeista tehdyt pillit ja huilut soivat pehmeänkarheasti, metsäisesti Tuulten ja metsien musiikkia -konsertissa. Konsertin esiintyjä Tuultenpesä - Vindarnas möte on tuore suomalais-ruotsalainen kokoonpano. Ilona Korhonen ja Maari Kallberg tutkivat Alkukalevala-konsertissaan perinteisen runolaulun ja Kalevalan tarinoiden välistä suhdetta. Kaikki konsertit museolipun hinnalla.

Seurasaari soi! 2017 ohjelma

Tervetuloa istuttamaan virolaislasten kanssa tammi 100-vuotiaalle Suomelle!

Tammen istutus tapahtuu perjantaina 18.8.2017 klo 14.00 Ravintola Seurasaaren alapuolella.

Helsingin koululaiset istuttivat keväällä 1928 Emil Vesterisen johdolla Seurasaareen tammen- ja männyntaimia. Yksi Juhlakentän viereen istutetuista tammista nimettiin Eestin tammeksi ja se omistettiin 10-vuotiaalle Viron tasavallalle.

Nyt pääkaupunkiseudun virolaiset koululaiset istuttavat Eestin tammen viereen toisen tammen 100-vuotiaalle Suomelle. Vanha muistolaatta on kunnostettu ja siihen on lisätty tieto Suomen tammesta. Tilaisuudessa laulaa Helsingin virolainen lapsikuoro. Lisää tapahtumasta